Мирослава намерена убита - ОБЗОР

Четвъртък, 12 Януари 2012 21:21
Мирослава Николова
След повече от 2 месеца, едно престъпление разтърсило Перник, най-сетне има развръзка... за съжаление най-лошата. По последни данни тялото на 17 годишната Мирослава Николова е открито тази нощ, в местността  Планиница над с. Лесковец.
Виновни за убийството са Стойчо Петров Стоев - Чочо/36 г./ от Перник и някой си Марио, чиято самоличност ОД МВР Перник за момента упорито крие, сякаш пред ареста се е събрал половината град с намерение да го линчува.

Мирослава изчезна около 20 ч. на 7 ноември 2011 г. след тренировка по таекуондо в спортната зала, до ОДК. От тогава до днес бе в неизвестност. Според данните, изнесени на специално дадена днес в късния следобед пресконференция, двамата похитители дълго планирали отвличането на Мирослава с цел откуп. В плановете им не влизал вариант за нейното освобождаване, а убийството и било планирано като единствен вариант, тъй като тя познавала похитителите си, а и те нямало къде да я държат в плен. Веднага след отвличането я накарали да се обади на сестра си и я принудили да напише писмо с искания за нейното освобождаване. Това се случило около час след отвличането й в квартира, пазена за сега в тайна. Малко по-късно Чочо я удушил, разсъблякъл я и след това фактите са противоречиви.

От първите дни на отвличането на Мирослава в Перник се ширеха слухове за нейното похищение, които доста странно и в пълно противоречие с досегашните версии на ГДБОП, се оказаха доста точни и верни.  Хората говореха, че Мирослава е похитена, за да се изнуди кандидат зетя Борис Чолев /син на арх. Маринела Чолева, директор на Дирекция "Устройство на територията и строителството" в община Перник/ да даде голям откуп. Той имал пари от голямо наследство от Италия. Хората твърдяха, че лекарка от местата болница открила в ранните часове на следващия ден млада гола жена в безпомощно състояние край стадион Миньор. От полицията отричаха всичко. Отричаха за телефонното обаждане на Мирослава до сестра й, отричаха за писмото до семейството й и твърдяха, че най-вероятно Мирослава е избягала в чужбина /без пари и документи за самоличност/.
Тръгна и втора вълна от слухове /този път с ясен източник - РДВР Перник/, в които се очерняше семейството на Мирослава и се лансираше версията, че отвличането е дело на семейството й, ако въобще има такова. Месец и половина след това сестрата на Мирослава  Елеонора Николова открито в ефира на ТВ7 лансира версия за съучастие на полицаи в отвличането на сестра й. И днес се случи най-неочакваното... убиецът се самоуби, докато е задържан в дома си в присъствието на полицаи с неидентифицирано оръжие. Това поражда няколко въпроса:
1. Законно ли е оръжието с оглед на криминалното минало на Стоев и ако е, има ли виновни?
2. Дали не е получил помощ за самоубийството с оглед на вероятно съучастие на полицаи в престъплението и с колко куршума се е самоубил Чочо?... тоест, да не е като руски журналист в първия премиерски мандат на Путин  - с 3 куршума в сърцето и контролен в главата.
3. Самоубийството е станало при втори обиск в дома на Стоев, като при първия пистолетът,  с който се е самоубил, не е намерен... странно нали?
4. Марио полицай ли е?...

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар




ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.