Сурва 2012

Събота, 28 Януари 2012 20:21
Сурва 2012
При отчайващо слаб зрителски интерес премина днешният карнавален ден в Перник. Дали заради лошото време или заради това, че фестивала е повторение на миналогодишния, който пък от своя страна е повторение на по-миналогодишният и т.н. но е факт, че от година на година, зрителите стават все по-малко.
Конкурсното начало по никакъв начин не стимулира участниците да развиват своите изяви. Някои от тях се сменят но маските им взимат други и всичко се повтаря. Може би е дошло време конкурсният, зловещо напомнящ соц. манифестация начин на представяне, да се трансформира в по-карнавална форма, при която участници и зрители влизат в пряк контакт и се веселят заедно.

Все-пак, ако общинската управа намира за уместна сегашният формат, то поне да разредят годините, както беше преди време. Повтарящият се дословно всяка година фестивал, ако продължи по сегашната формула, след 2-3 години ще останат да го гледат само кметицата и собственика...пардон президента на FECC.

Снимки от фестивала, може да видите в галерията на www.pernik.org
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.