"Майсторите на танца" възхитиха публиката в цяла България с "Кракра"

Понеделник, 05 Декември 2011 15:57
Майсторите на танца - Кракра
"Майсторите на танца" пътуват из цялата страна със съжетно-драматичния спектакъл "Кракра". Президенти, кметове и дипломати вече са били сред VIP зрителите на шоуто. Драматичната история, преразказана с впечатляващи танцови елементи, костюми и сценични ефекти, грабва зрителите из цяла България. Сюжетът на спектакъла пресъздава драматичната история на болярина Кракра. Героят е историческа личност. Той е отбранявал последната българска крепост, паднала под византийска власт – крепостта Кракра край Перник. Многочислената и въоръжена византийска армия отстъпвала пред шепата воини на Кракра. Цял свят със затаен дъх следял драматичните събития и се дивял на храбростта и непреклонността на българските воини. В спектакъла на „Masters of the dance” е пресъздадена и романтична любовна история, в която Кракра и неговата любима преживяват истинска драма, но силата на любовта им побеждава. Зрителите съпреживяват вълнуващата история, а внушението е засилено от умело подбраната музика, която съчетава традиционни и модерни елементи, атрактивната хореография, стилните костюми и артистичното изпълнение на танцьорите. Спектакълът въздейства еднакво както в зала, така и на открито. Игран е многократно пред различна публика, но продължава да впечатлява и да вълнува. Сред VIP зрителите на шоуто са били президентът Георги Първанов, кметове на населени места, дипломати. „Майсторите на танца” са играли спектакъла и на мястото, където преди хиляди години са се развивали истинските исторически събития, които са вдъхновили сюжета – крепостта „Кракра” в Перник. Режисьор и хореограф на „Майсторите на танца” е Красимир Димитров, композитор и музикален ръководител е Владислав Тодоров. Квалифицирани в България и черпили опит в различни елитни шоу проекти в цял свят . Амбициозните момчета обаче решили, че мястото им е в България и че опита, който са събрали, трябва да реализират тук. От няколко години те ръководят професионалния танцов проект „Майсторите на танца” и школи в София и още три града. В школите любители изучават български народни хора и танци, зумба, пилатес, комбинирана гимнастика, фет бърнинг йога, боди шейпинг,аероб
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.