Образование
Детска полицейска академия
Вторник, 16 Октомври 2012 21:52

ПолицияСтартира инициативата на ОД на МВР - Перник - Детска полицейска академия под наслов “Училище за живота”. Тя ще се провежда на територията на област Перник, в общините Перник , Радомир, Брезник. В 11,30 ч. пред Районен младежки дом - кв. ‘’Мошино’’бе открита ДПА в кв. ‘’Изток’’ под патронажа на кмета на Кметство Изток - г-н Ивайло Иванов.

 
ОТ 03 до 06 ФЕВРУАРИ 2012 Г. ВКЛЮЧИТЕЛНО СЕ ПРЕКРАТЯВАТ УЧЕБНИТЕ ЗАНЯТИЯ В ОБЛАСТ ПЕРНИК
Четвъртък, 02 Февруари 2012 21:40
Иво ПетровПо инициатива на областния управител инж. Иво Петров днес се проведе среща с директора на РЗИ – Перник д-р Валери Симеонов и с началника на РИО – Перник Ваня Коконова, във връзка с усложнената зимна обстановка и нормалното протичане на учебния процес в училищата на територията на областта.
 
Либийски бизнесмен стана Доктор Хонорис Кауза на Европейския политехнически университет
Четвъртък, 19 Януари 2012 12:59
Делегация от ЛибияЛибийският бизнесмен д-р Наср Абдулах Али Елмалах бе удостоен със званието Доктор Хонорис Кауза на Европейския политехнически университет в Перник
 
Студентите от ЕПУ показаха спортен хъс
Сряда, 21 Декември 2011 11:13
ЕПУ спортен празникИстински спортен хъс и желание за победа демонстрираха студентите от ЕПУ на спортния си празник. Младежите посрещнаха и студенти от приятелски университети, с които премериха силите си на баскетбол и футбол.
 
Коледно състезание събра математици в Перник
Понеделник, 12 Декември 2011 14:57
ГПЧЕ Коледно състезание по математика събра в Перник рекорден брой участници. Трудните задачи не притесниха математиците, които дойдоха от всички пернишки училища да проверят знанията си и да демонстрират своя талант.
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 51ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.