Танцьори от цяла България се събират в Перник

Понеделник, 05 Декември 2011 17:13
Пулс
Спортна зала "Боби Гюдеров" ще стане домакин за шести пореден път на традиционния предколеден танцов турнир. Млади таланти от цялата страна ще се съберат, за да демонстрират танцовите си умения. Танцова фиеста ще се вихри в Перник дни преди Коледа. Градът ще стане домакин на шести национален танцов турнир по танцово шоу, характерни танци и хип-хоп. Организатори са Община Перник, ОбМД и Българската танцова федерация. Три дни - 9, 10 и 11 декември, танцови формации и индивидуални изпълнители ще се състезават за купата на кмета на Перник. Турнирът ще премине в три категории - първия ден ще се представят изпълнителите на характерни танци. На 10 декември ще бъде надпреварата по танцово шоу. Последния ден състезанието ща закрият изпълнителите на хип-хоп. Домакин на турнира ще бъде спортна зала "Боби Гюдеров".
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.