500 танцьори се състезават в Перник

Петък, 09 Декември 2011 14:46
турнир по танци в Перник
Близо 500 млади танцьори от над 20 колектива и индивидуални изпълнители от цялата страна се събраха на традиционен предколеден танцов турнир в Перник. Младите грации ще радват окото на публиката и ще се борят за наградите на журито три дни в три категории. Млади танцьори от Перник, София, Димитровград, Велико Търново, Костенец, Белово, Полски Тръмбеш, Благоевград, Сандански и Сливен напълниха зала "Борис Гюдеров" в Перник, която за шести път стана домакин на състезанието. Организатори са Община Перник, Общинският младежки дом в града и Българската танцова федерация. Победителите в трите категории ще получат купата на кмета на Перник и купата на България. Първият ден започна с изпълнения на характерни танци - танци на различни народи и етноси. В събота ще се представят изпълнителите на танцово шоу - модерен и джаз балет. В неделя шоуто ще закрият хип-хопърите. Класирането се провежда в три възрастови групи. Най-малките участници са от 9 до 11 години, а най-големите са над 16 годишна възраст. Но понеже талантът няма възраст, най-малкият записал се участник е само на две години. 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.