КУПУВАМЕ ПО-МАЛКО КРАСТАВИЦИ

Понеделник, 30 Май 2011 13:43

краставици
Проверка на телевизия „Кракра“ на кооперативния пазар показа, че и потребителите в Перник също са повлияни от масовата истерия в Европа по повод заразените краставици. Гражданите пазаруват по-малко от обичайното за сезона и повечето от тях изразяват недоверие в държавните институции.

Търговията с краставици в Перник върви по-слабо, след като медиите разпространиха информацията за заразените с опасна бактерия зеленчуци и смъртните случаи след консумацията им. Някои търговци стриктно са отбелязали произхода на краставиците, други са пропуснали да го напишат изрично на табелата с цената. Като цяло, потребителите изразяват безпокойство във връзка с този проблем, и са скептични относно мерките, предприети от държавните институции. Агресивната форма на бактериалния щам на ешерехия коли може да предизвика остра бъбречна недостатъчност и да засегне централната нервна система. Припомняме, че според Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, от средата на февруари в България не е имало внос на краставици от Испания. /ТВ "Кракра"/

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.