Готвят поскъпване на отоплението

Вторник, 31 Май 2011 13:03

ТЕЦ
Държавната комисия за енергийно и водно регулиране гледа на открито заседание днес доклада на работната група за корекция на цените на тока, парното и топлата вода. В Перник абонатите на топлофикация също ще посрещнат новия отоплителен сезон с по – високи сметки.

Новите изравнителни сметки за ползвана топлоенергия ще бъдат готови и получени от абонатите на топлофикация в началото на месец юли. 3 са фирмите, извършващи топлинно счетоводство на територията на град Перник. Тази година отчетността е висока се похвалиха от фирмите, в повечето сгради достъпността е била голяма, хората са били добре информирани на коя дата ще бъдат посетени, за да им бъдат взети годишните показания. В последните няколко години се е наблюдавала и тенденцията перничани да се връщат към централно отопление. Всеки път обаче, когато се е обявявало поскъпване на цената на парното и топлата вода, веднага е започвал и отлива на абонатите. Миналата година също е имало поскъпване на цената на парното и топлата вода. С още едно увеличение според топлинните счетоводители абонатите ще започнат все повече да трупат задължения на фона на високата безработица. Тези дни бе обявено новото ръководство на Топлофикация – Перник с изпълнителен директор Стойчо Стоев и председател на съвета на директорите Миглена Йорданова. Стана ясно още, че от акционерното дружество не са сключили новите договори с трите фирми за топлинно счетоводство. Това съвпада и с изтичането на 10-годишния живот на батериите на топломерите. Следващата седмица ще стане ясно какви ще бъдат взаимоотношенията на „Топлофикация“ със счетоводителите. Това обаче не е повод за притеснение, изравнителни сметки ще има, корекции ще бъдат правени както всяка година в определения за това срок от 3 месеца. Предложение бе направено токът за клиентите на EVN да поскъпне с 1,7 процента, за клиентите на ЧЕЗ - с 1,37 на сто, а за тези на ЕОН - с 1,22 процента.

/ТВ "Кракра"/

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.