„Лихвена ваканция“ обяви "Топлофикация"

Четвъртък, 02 Юни 2011 13:12

Топлофикация
Съветът на директорите на „Топлофикация -Перник“ взе решение да се възстанови старата практика за безлихвено плащане за потребителите на акционерното дружество. Това е познатата „Лихвена ваканция“.

От 1 до 30 юни всички потребители на „Топлофикация – Перник“ ще имат възможността да си отдъхнат от лихвите по натрупани задължения. Съветът на директорите на акционерното дружество отново въвежда практиката „лихвена ваканция“. Облекчението важи за онези абонати, които са натрупали задължения и по тях текат лихви, както и тези, които са били осъдени да изплатят дадена сума и по нея също се трупат пари за просрочие. Те обаче ще бъдат освободени от лихвите само ако погасят сумата еднократно. Преди години подобно акции се правеха три пъти годишно. По време на всяка от тях абонатите издължаваха средно по 1,2 -1,З млн. лв. просрочени задължения. Рекордът е от октомври 2008 година, когато бизнесмен, който 4 години не си беше плащал парното в жилището, брои накуп 12 000 лв. Така предприемачът си беше икономисал 2 500 лв. от лихвите. Касите на топлофикация работят от 8. 30 до 18 часа с изключение на тези в кварталите Тева и Мошино, които работят от 11. 30 часа до 17. 30 часа. Още не е ясно с точно колко ще поскъпне топлоенергията в Перник. От следващата седмица ще се уточнят стойностите, съобщиха от акционерното дружество.

/ТВ "Кракра"/

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.