Утре откриват рехабилитирания път Мещица - Брезник

Понеделник, 13 Юни 2011 14:25

Перник - Брезник
Две напълно рехабилитирани отсечки в областите Перник и Кюстендил пуска в експлоатация Агенция „Пътна инфраструктура“ утре. Обновени са общо 17 км. пътища.

Премиерът Бойко Борисов, придружен от министъра на регионалното развитие и благоустройството и директора на Агенция „Пътна инфраструктура“ ще открие официално утре рехабилитирания път Мещица – Брезник. Отсечката, която е с дължина 12 км и 100 метра, се рехабилитира цялостно за първи път. При строителните работи е изграден колектор за дъждовна вода в село Мещица. С подпорна стена е укрепено свлачище край Бабица с дължина около 20 метра. Втората важна отсечка е 5-километровия път Овчарци – Сапарева баня в област Кюстендил. Пътят се отличава с интензивно движение на на български и чужди туристи към курортното селище Паничище. Общата стойност на извършените строително-монтажни работи е повече от 6 млн. и 300 хил. лева. Те са част от реализацията на оперативната програма „Регионално развитие 2007 – 20013 година“.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.