Предстоят ремонти на пътища

Вторник, 14 Юни 2011 13:28

Пътища
Предстои цялостно обновяване на пътя Перник – Стрезимировци. Строителството ще бъде изградено на четири етапа, като работата по първия ще започне още догодина.

До края на следващата година ще стартира рехабилитацията на пътя Брезник – Трън. Това съобщи началникът на Областното пътно управление Румен Сачански. Идеята е да бъде обновено цялото трасе до Стрезимировци. Заложени са четири участъка, като първоначално ще стартира обновяването на трасето между двата общински центъра. Реконструкцията на пътя до Стрезимировци е важна, защото оттам пътуват много туристи и хора, които пресичат границата ни със Сърбия. Предвижда се строителството да бъде по Оперативната програма „Регионално развитие“. Областното пътно управление извършва текущ ремонт и поддръжка на общо 560 километра от републиканската мрежа в областта. Паралелно с това се готви реализацията и на проекти за цялостно реновиране на шосета. Тази есен се очаква да стартира изграждането на пътя Земен – Блатешница – Байкалско. По препоръка на министър Плевнелиев от областната администрация – Перник ще бъде направена проверка дали е изградена подземна инфраструктура, каквито са европейските изисквания. Ще бъдат подготвени проекти за финансиране изграждането на участъците Радомир – Копаница, Рударци – Кладница”, Жедна – Извор – Лобош – Земен.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.