Премиерът откри пътя за Брезник

Вторник, 14 Юни 2011 14:38

Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов откри днес рехабилитираната пътна отсечка между Мещица и Брезник. Трасето е дълго 12 км и 100 метра.

Участъкът Перник – Брезник е част от международния път за Сърбия, който улеснява превоза на международни товари и поема потокът туристи към България. За първи път се прави цялостна рехабилитация на 12-километровия участък към една от най-оживените общини в региона – Брезник. Първата копка на отсечката беше на 20 септември 2010 година. С рехабилитацията на пътната отсечка се цели подобряване на качеството на вътрешно регионалните връзки и осигуряването на възможност за развитие на специфичния икономически потенциал на региона, както и да се улесни достъпа до туристическите дестнинации в областта. На откриването присъстваха министъра на регионалното развитие Росен Плевенлиев, ръководството на ЕЖИС България, кметовете и директорите на полицейските управления на Перник и Брезник, Областният управител Иво Петров, много жители и гости на гр. Брезник, представители на Българската православна църква и всички национални и регионални медии. Пътят е с 5 годишна гаранция и ако през това време се получат повреди, ще се отстраняват за сметка на фирмите изпълнителки на проекта.

 

Всички снимки от събитието може да разгледате тук

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.