Министърът на здравеопазването Стефан Константинов посети МБАЛ"Рахила Ангелова " в Перник

Четвъртък, 23 Юни 2011 12:50

Болница - Рахила Ангелова
Болница - Рахила Ангелова
Болница - Рахила Ангелова
  • Предишна
  • 1 of 3
  • Следваща
Твърдо съм за премахването на клиничните пътеки,но всичко зависи от Народното събрание,каза днес при посещението си в Перник министърът на здравеожпазването Стефан Константинов. Той изрази недоумение за плануваният протест от страна на фелдшерите.

Твърдо съм за премахването на клиничните пътеки,но всичко зависи от Народното събрание,каза днес при посещението си в Перник министърът на здравеопазването Стефан Константинов. Той изрази недоумение за плануваният протест от страна на фелдшерите. Наредбата с която се урежда техния статут е публикувана в сайта на министерството. Три са нещата по които се споразумяхме,няма нови предложения от тяхна страна,каза министърът. Министър Константинов бе в Перник за да види в какво състояние е детското отделение на многопрофилната болница „Рахила Ангелова“. Според директорът на болницата д-р Вяра Церовска въпреки кризата правителството е проявило разбиране и е дало пари за пернишкото здравно заведение. Двеста и петдесет хиляди лева отпуска министерството на здравеопазването за ремонта на детското отделение. В бъдеще то няма да отстъпва по условия и апаратура на нито една от водещите клиники в страната,заявиха от ръководството на здравното заведение.

 

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.