Липса на рецептурни книжки изправи на нокти пациенти

Четвъртък, 07 Юли 2011 14:00

Болница - Рахила Ангелова
Липса на рецептурни книжки хвърли в паника хора със здравословни проблеми. Документите се продават само в две книжарници в града.

Перничани знаят, че две са местата в центъра на града, откъдето могат да се закупят всякакви медицински формуляри. Наша зрителка сигнализира, че вчера не е могла да намери рецептурна спешно необходима за неин близък. Потърпевшата е потърсила съдействие от Районната здравна каса. От там са я посъветвали да закупи книжка от София. Никога касата не се е занимавала с продажбата на рецептурни книжки. Нейна грижа е само заверката на документа, а продажбата на медицински формуляри се извършва от посреднически фирми. Близо час след като нашата зрителка е била в книжарницата, рецептурните книжки вече бяха получени, увери се нашият екип на място. Според продавачката доставките идват от София и много рядко има такова забавяне – най-много за ден. Случаят обаче ни накара да се замислим защо част от работата на толкова институции се извършва от посреднически фирми. Колко по-лесно би било например хората да могат да си купят рецептурна книжка на място от здравната каса, където и без друго трябва да отидат, за да я заверят.

/ТВ "Кракра"/

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.