Двама души пипнаха болестта на мръсните ръце

Четвъртък, 28 Юли 2011 12:19

Болница Рахила Ангелова
Случаи на турбеколоза и хепатит са регистрирани през миналата седмица в Пернишка област. Като цялото епидемичната обстановка в региона е била в нормални грпаници.

Само десет души на 10 хиляди души са регистрирани с грип и остри респираторни заболявания. 11 са жителите на Пернишка област със заразни болести. Остър вирусен хепатит е открит при две жени -едната на на 67 другата на 47 години. Те са от Перник и Радомир. Направени са необходимите проучвания в огнищата и са взети мерки за локализиране на болестта. Два са и случаите на белодробна туберколоза, срещу един за предходната седмица. Заболелите са от Перник и от село Сирищник,община Ковачевци. Лечението им се провежда в специализираната белодробна болница в Перник. По отношение на чревните инфекции,които са най-срещаните през този сезон са отчетгени само 4 случая на ентероколит при двама възрастни и при две деца. Болните са настанени в многопрофилната болница“ Рахила Ангелова. “ Две деца от Перник и Радомир както и 19 годишен младеж от Радомир са с варицела. Болните са под наблюдение на личните си лекари. През седмицата не са установени хранителни взривове и вътреболнични инфекции. Служителите на РЗИ през миналата седмица са извършили 32 систематични проверки на обекти с обществено предназначение. 16 проверки са направени по наредбата за тютюнопушене. Проконтролирани са 9 транспортни средства и е реагирано на 4 жалби. Взети са 18 проби за качеството на водата в различни водоеми.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.