Проверяват сладоледи и бургери, продавани на открито

Четвъртък, 11 Август 2011 12:50

Храни
В разгара на летния сезон Българската агенция по безопасност на храните ще продължи масираните проверки за продажба на сладолед и сладоледени изделия.

Проверките на предлагания в търговската мрежа сладолед ще се осъществяват на територията на цялата страна. Инспекторите ще проверяват обектите за търговия на едро и дребно, тези за обществено хранене, както и временните и подвижни павилиони, колички и машини. Ще се следи най- вече правилното съхранение, спазването на хигиенните изисквания и воденето на търговска документация. Освен за сладолед продължават и инспекциите за продаваните на открито бургери, тостери, палачинки и други. Много често, заради липсата на време, хапваме набързо или взимаме сладолед да се разхладим. Рядко обаче се замисляме дали тези продукти са годни за консумация. От началото на лятото при направените проверки най- често констатираните нарушения са свързани с липсата на търговски документи за произход и годност, пропуски в заверката на лични здравни книжки, както и липсата на етикет върху пакетираните сладоледи и храни.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.