Стартираха плащанията от НЗОК

Вторник, 23 Август 2011 12:26

МБАЛ Р. Ангелова
Националната здравно-осигурителна каса започна да плаща дължимите суми на болниците и на денталните специалисти. Вече са преведени парите за аптеките

Националната здравно-осигурителна каса ще изплати на болниците в страната 97 031 737 лева. В тази сума са включени и плащанията за оказана акушерска помощ на здравно неосигурени жени. Средствата са за дейностите, извършени през месец юли. За оказана дентална помощ през изминалия месец касата е превела 7 067 987 лева на лекарите по дентална медицина. Отделно 19 979 023 лева се превеждат от Националната здравно-осигурителна каса на аптеките. Те са за отчетния период 16- 30 юни. Средствата са за отпускане на напълно или частично платени от касата лекарствени продукти, медицински изделия и диетични храни за специални медицински цели. През тази година Националната здравно-осигурителна каса заплаща за повече дейности в профилактиката на онкологичните заболявания. За пръв път през 2011- та институцията започна да осигурява две безплатни изследвания за профилактика на едни от най- често срещаните онкологични заболявания- рак на гърдата и рак на простатата. Това е увеличило броят на пожелалите да се изследват. Според данните, за първите шест месеца на годината извършените мамографски изследвания са 89 164, докато за същия период на миналата година те са били едва 28 596.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.