Членовете на пернишката организация на фармацевтите в Пернишко вече са свързали касовите си апарати с НАП

Четвъртък, 25 Август 2011 11:28

Аптеки
ПЕРНИШКИТЕ АПТЕКАРИ СЕ ОКАЗАХА ПЪЛНИ ОТЛИЧНИЦИ. ВСИЧКИ СЪВЕСТНО СА РЕГИСТРИРАЛИ КАСОВИТЕ СИ АПАРАТИ ПРЕДИ ИЗТИЧАНЕТО НА КРАЙНИЯ СРОК ТЗК Всички аптеки в Перник са регистрирали касовите си апарати с дистанционна връзка със сървърите на НАП. Това информира председателят на регионалната структура на Съюза на фармацевтите Величка Бочкова. Оказа се, че пернишките аптекари са абсолютни отличници, тъй като дни преди изтичането на крайния срок- 31- ви август, половината аптеки в страната нямат регистриран касов апарат. Срокът важи за регистрираните по ДДС търговци на дребно с лекарствени продукти в аптеки и дрогерии, съгласно Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. От Агенцията по приходите предупреждават, че от 1- ви септември започват масови проверки за установяване дали са спазени законовите изисквания. Всяка аптека или дрогерия, регистрирана по ДДС, която извършва търговия с лекарствени продукти и няма дистанционна връзка със сърварите на НАП, може да бъде глобена с до 10 000 лева и едновременно с това обектът да бъде запечатан

Всички аптеки в Перник са регистрирали касовите си апарати с дистанционна връзка със сървърите на НАП. Това информира председателят на регионалната структура на Съюза на фармацевтите Величка Бочкова. Оказа се, че пернишките аптекари са абсолютни отличници, тъй като дни преди изтичането на крайния срок- 31- ви август, половината аптеки в страната нямат регистриран касов апарат. Срокът важи за регистрираните по ДДС търговци на дребно с лекарствени продукти в аптеки и дрогерии, съгласно Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. От Агенцията по приходите предупреждават, че от 1- ви септември започват масови проверки за установяване дали са спазени законовите изисквания. Всяка аптека или дрогерия, регистрирана по ДДС, която извършва търговия с лекарствени продукти и няма дистанционна връзка със сърварите на НАП, може да бъде глобена с до 10 000 лева и едновременно с това обектът да бъде запечатан /ТВ"Кракра "/

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.