ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА СЕ Е ЗАВИШИЛ БРОЯТ НА ЗАБОЛЕЛИТЕ ОТ ЕНТЕРОКОЛИТ. СЛУЧАИТЕ СА ПРЕДИМНО ОТ ПЕРНИК, ТРЪН И РАДОМИР.

Сряда, 31 Август 2011 13:18

Болница
Епидемичната обстановка в Пернишка област е спокойна. Увеличили са се случаите на ентероколит,но като цяло броят им не е голям.

През периода от 22 до 28 август заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания е в нармални граници. За същия период са регистрирани и 17 случая на пипнали заразни болести. Това съобщават от регионалната здравна инспекция. Само един човек е заразен от белодробна туберкулоза. Трима са с варицела. 13 са хората с диагноза ентероколит в периода от 22 до 28 август, за разлика от изминалата седмица, когато са били само четирима. 13 – те заразени са настанени в инфекциозно отделение в пернишката болница Рахила Ангелова и нямат епидемична връзка помежду си. Пациентите са предимно от Перник, Трън и Радомир. През изминалата седмица служителите на здравната инспекция са извършили 55 систематични проверки на обекти с обществено предназначение, 5 по системата рапекс и 29 по наредбата за тютюнопушене в хранителни обекти. Специалисти от звеното са извършили 2 проверки на организираното хранене в дома за деца лишени от родителска грижа в село Дрен и дома за възрастни хора в град Радомир. Няма данни за нарушения. От РЗИ – Перник напомнят за безплатния кабинет за консултиране на пушачи, желаещи да се откажат от вредния навик. Всеки работен ден от 8. 30 до 17 часа лабораторията извършва анонимно и безплатно изследвания за установяване на ХИВ статус.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.