ДОСТЪПЪТ В СИНДИКАЛНИЯ ДОМ Е ВЪЗСТАНОВЕН ОТ ДНЕС

Сряда, 20 Юни 2012 11:41
Синдикален Дом
От днес, 20.06.2012 г., със заповед на областния управител инж. Иво Петров, административната сграда на Синдикалния дом, намираща се на пл. „Кракра” №1, се връща към нормалната си експлоатация. Решението на областния управител е взето след изискано конструктивно становище от инженер – конструктура г-н Цветко Тужаров за извършените ремонтно - възстановителни работи на авариралата колона на третия етаж на сградата.

Заключението на експерта е следното: „Носещата способност на колоната в много голяма степен е възстановена, при което сградата може да се върне към нормалната си експлоатация”.

Спазени са всички указания и проектни решения на проектанта- конструктор. Изпълнен е стоманен хамут около колоната за недопускане на по-нататъшно разрушаване на бетоновото покритие и изкълчване на носещите пръти, като стоманените профили са анкерирани в колоната, гредите и стоманобетонните плочи.

Извършен е кофраж и бетониране на колоната и продължават ремонтните дейности по възстановяване на окачени тавани и подови настилки в помещенията около колоната.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.