23 пожара са горели в Пернишко през изминалото денонощие.

Петък, 24 Август 2012 10:15
Пожарна
Загасен е напълно огънят в брезнишкото с. Гигинци, който пламна на 21 август. 23 пожара в сухи треви и храсти са гасени от огнеборците в Пернишка област през изминалите 24 часа. Няма нанесени материални щети и пострадали хора. При всички причините са небрежност при боравене с открит огън – запалени и оставени без наблюдение сухи треви и отпадъци. Над 1000 декара сухи треви и храсти са изгорели над радомирското с. Червена могила. Късно снощи пожарът е локализиран. Спасени са фургони и къщите в селото. Причината е запалени сухи треви от неизвестен извършител. Ликвидиран напълно е пожарът в брезнишкото с. Гигинци. Огънят лумнал на 21 август, при който са унищожени 256 декара иглолистна гора, 81 декара широколистна и стотици декари сухи треви и храсти. В гасенето му се включили 6 противопожарни автомобила от целия регион, водоноски, специализиран автомобил на Горското стопанство, горски работници и доброволци от селото. Пожарникарите не допуснали пламъците да засегнат Гигинския манастир, каквато реална опасност е имало. Причините не са установени, води се разследване.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.