Специализирана полицейска операция.

Петък, 24 Август 2012 10:16
Полиция
Само за три часа пернишки пътни полицаи глобиха 24 нарушители на правилата за движение по пътищата. Акцията е проведена вчера, за времето от 10,00 до 13,00 ч. на територията на областния град. Осъществен е контрол по спазване на закона за пресичане на пътните платна от пешеходци и спиране, престой и паркиране на МПС. Глобени са 6 пешеходци и 18 шофьори на моторни превозни средства. Издадени са 3 акта и 21 фиша. Заловен е и един пиян шофьор. 39-годишния С.Т. от гр. Перник бил спрян в района на ул. „Софийско шосе”, управлявайки лек автомобил „Фиат”. При изпробването му с техническо средство за алкохол, уредът отчел над 1,2 промила на хиляда. Мъжът не е задържан за 24 ч. по здравословни причини. Срещу него е започнато незабавно производство.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.