Оперативната група за преодоляване на последствията от земетресенията в Перник

Петък, 24 Август 2012 22:49
Земетресение
разработва единна база данни с информация за всички граждани, засегнати от бедствията в областта Смесена работна група започва посещения на място за преглед на набавяне на допълнителна информация за крайно нуждаещите се лица, които обитават жилища в критични условия, без собственост и без възможност за подпомагане

София, 24.08.2012 г.: Специално сформиран екип с представители от Областна администрация - Перник, междуведомствената комисия, Общината и Агенцията за социално подпомагане започва работа по изграждането на единна база данни с информация за всички заявления, молби и жалби, постъпили от страна на гражданите в следствие на щетите от земетресенията в областта. Екипът, сформиран днес от министър Томислав Дончев, ще работи и през почивните дни, за да обобщи и систематизира максимално бързо наличната информация.

След поредица от работни срещи през последните два дни, министър Дончев разпореди сформирането на смесена работна група, която чрез посещения на място да направи преглед и да набави допълнителна информация за пострадалите от земетресението лица, които обитават жилища в крайно критични условия, без собственост и без възможност за подпомагане. Смесената работна група започва работа от понеделник. В състава й са включени експерти от Областна администрация – Перник и Община Перник, Регионалната дирекция за национален строителен контрол /ДНСК/ и Агенцията за социално подпомагане.

От понеделник всеки работен ден от 10:00 до 11:30ч. в Областна администрация - Перник екипът на министър Дончев ще приема сигнали и информация от гражданите. Информация и препоръки вече се приемат и по електронен път чрез специално създадения адрес signali- Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. . Новини и актуални данни от работата на оперативната група ще бъдат публикувани регулярно и на специална секция в Интернет страницата на Областната администрация http://www.pernik.e-gov.bg/

В понеделник, 27 август, от 9:30 ч. в залата на Областната администрация министър Дончев ще се срещне с представители на пострадали учебни заведения в Перник. В срещата ще участват заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова, Ваня Коконова, Началник на Регионалния инспекторат по образование - Перник, Ивайла Касърова, Директор на Регионална дирекция социално подпомагане – Перник, представители на ДНСК и РДНСК и директорите на 4 СОУ „Св. Кл. Охридски“ и Професионалната Гимназия по Облекло и Туризъм "Свети Иван Рилски".
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.