34 пожара са гасили огнеборците от региона през изминалите почивни дни.

Понеделник, 03 Септември 2012 12:47
Пожарна
5 от случаите са с материални загуби, а останалите в сухи треви и расти. 10 декара лесонепригодни площи са унищожени при пожар в местността „Голо бърдо”. Предполагаемата причина е умисъл. Спасени са хиляди декари горски площи. Четири противопожарни автомобила и 16 огнеборци потушили огъня.

Фургон, паянтови постройки и около 5 кубика дърва за огрев са изгорели в трънското с. Филиповци. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Няма пострадали хора и други материални щети. Пластмасов контейнер за отпадъци е изгорял в пернишкия кв. „Монте карло”. Причината е хвърлени в него горящи отпадъци. Бяла, черна и компютърна техника са унищожени при пожар в къща в пернишкия кв. „Църква”. По първоначални данни причината е техническа неизправност на един от уредите. Няма пострадали хора, а сградата е спасена.

Фургон е изгорял на язовирната стена в пернишкото с. Мещица. Предполагаемата причина е умисъл. Служители от Първо РУП – Перник работят по случая.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.