Седем бързи полицейски производства за шофиране след употреба на алкохол са образувани през почивните дни.

Сряда, 02 Януари 2013 14:35
Полиция
На 29.12.2012г., малко преди полунощ, в гр. Перник, на ул. «Ю. Гагарин» е извършена проверка на л.а. «Фолксваген Пасат» с пернишка регистрация, с водач АС., на 30 г. При проверката на водача за употреба на алкохол е отчетено 2,04 промила. Взета му е кръвна проба. Задържан е за 24 ч. По случая продължава работа 02 РУП – Перник.

На 29.12.2012г., след обяд, в гр. Радомир, на ул. «Деян Гебрев», автопатрул е спрял за проверка л.а. «Опел Астра» с пернишка регистрация. При тестването на 42-годишния П.П., техническото средство е показало 3,12 промила. Водачът е отказал кръвна проба. Поради здравословни причини не е задържан за 24 ч. По случая продължава работа РУП – Радомир.

На 29.12.2012г., по обяд, в гр. Радомир, на ул. «Дупнишка» е проверен л.а. «Ауди – 80» с пернишка регистрация. Установено е, че 31-годишният водач Д.В. управлява след употреба на алкохол - 2,64% промила. Водачът е отказал кръвна проба. Задържан е за 24 ч. По случая продължава работа РУП – Радомир.

На 29.12.12г., рано сутринта, в гр. Перник, ул. «Ю. Гагарин» е спрян за проверка л.а. «БМВ – 320» с пернишка регистрация. От направената проба с техническо средство на 27-годишния водач Н.Б. е установено, че управлява след употреба на алкохол - 1.53 промила алкохол. Водачът е отказал кръвна проба. Задържан е за 24 ч. По случая продължава работа 02 РУП – Перник.

На 30.12.2012г., няколко часа преди полунощ, в гр. Перник, на ул «Ю. Гагарин" е проверен л.а. «Мерцедес 200 Е» с пернишка регистрация, управляван от 35-годишния И.Й. При изпробването на водача за употреба на алкохол, уредът е отчел 2,09 промила алкохол. Водачът е отказал кръвна проба. Задържан е за 24 ч. По случая продължава работа 02 РУП – Перник.

На 01.01.2013г., малко преди полунощ, в гр. Перник, на ул. «Софийско шосе» е спрян за проверка л.а. «Мерцедес» с пернишка регистрация. При тестването за употреба на алкохол на 27-годишния водач Н.П., дрегерът е отчел 1,25 промила. Водачът е отказал кръвна проба. Задържан е за 24 ч. По случая продължава работа 01 РУП – Перник.

На 01.01.2013г., рано сутринта, на ПП – I – 6, в района на кв. «Изток» е спрян за проверка л.а. «Сеат Ибиза» с пернишка регистрация, управляван от М.Р., на 30 г. При тестването на водача за употреба на алкохол, уредът е отчел 1,94 промила. Водачът е отказал кръвна проба. Задържан е за 24 ч. По случая продължава работа 02 РУП – Перник.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.