"Майсторите на танца" канят на концерт

Понеделник, 19 Декември 2011 11:51
Майсторите на танца
Майсторите на танца канят на коледен концерт. Всички желаещи да се насладят на атрактивното изкуство на популярната танцова формация, могат да станат част от емоционалното изживяване на 22 декември от 18 часа на сцената на ОДК. Две нови музикални произведения ще прозвучат за първи път на сцената на ОДК в Перник по време на коледния концерт на танцовата формация „Masters Of The Dance” на 22 декември от 18 часа. Зрителите ще могат да чуят интерпретации на популярни коледни мелодии в изпълнение на тамбура, гайда и гъдулка от музикантите от „Art Masters Band”. Аранжиментите са на музикалния ръководител на ансамбъла Владислав Тодоров. За първи път пред публика ще бъде изпълнена и „Йорданова ръченица”, чийто автор е младата Латина Буневска – внучка на големия български хореограф доц. Йордан Янакиев. Латина нарекла произведението в памет на именития си дядо. Концертът всъщност ще бъде премиерен за цялата музикална формация „Art Masters Band”. Освен Латина, която свири на гъдулка, в бенда участват братята Тони и Николай Маринови и певицата Милана Миланова. Всички те са възпитаници на Музикалното училище в София. На сцената по време на концерта ще покажат таланта си и наученото от началото на сезона 150 любители танцьори – деца и възрастни - от школите на „Masters Of The Dance” в Перник, Радомир, Батановци и Драгичево. С обновена програма ще се представят и професионалистите. Концертът ще бъде генерална репетиция за атрактивните танцьори, които през януари догодина ще открият МФМИ „Сурва” с впечатляващо шоу в Перник.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.