Община Брезник Ви кани на кукерски фестивал

Събота, 14 Януари 2012 17:55
Сурова в Брезник
Таз годишните "Сурвакарски игри Брезник 2012", станали вече традиционни, ще се проведат на 22 януари /неделя/ от 13.00 часа на площада на гр. Брезник. Кметът - Васил Узунов и местната управа, канят всички желаещи да посетят града и да се включат в магията на маскарадните игри.

ПРОГРАМА
13.00 – 13.15 ч. – откриване на сурвакарските игри
13.15 – 18.00 ч. – дефиле на сурвакарските групи
18.00 – 18.30 ч. – ритуален танц около огъня и закриване на сурвакарските игри с фойерверки

Снимки от предишни отбелязвания на Сурова в гр. Брезник, може да видите в галериите на www.pernik.org

Галерия 1 от 2007 г.
Галерия 2 от 2007 г.
Галерия от 2008 г.
Галерия от 2010 г.
 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.