По-малко от седемстотин са внасящите данък здраве перничани

Вторник, 30 Август 2011 15:31

НАП
697 ПЕРНИЧАНИ САМИ ВНАСЯТ ЗДРАВНИТЕ СИ ОСИГУРОВКИ,СЪОБЩИХА ОТ НАЦИОНАЛНАТА АГЕНЦИЯ ПО ПРИХОДИТЕ.

697 души са заявили пред НАП Перник, че ще се осигуряват за здраве сами. Това са лицата, които са подали декларация Образец 7 от началото на годината до днес. 566 хил. лв. здравни осигуровки са внесли трайно безработните, които не получават обезщетение от Бюрата по труда, студентите над 26 г. и неосигурените на друго основание през първите седем месеца на годината. Всички лица, за които е възникнало задължението да правят вноските си за здраве сами, трябва да подадат декларация по съответния Образец 7 еднократно до края на месеца, следващ този, когато е възникнало задължението. Такъв документ подават и учениците които след завършване на средното си образование и започване на висше или работа се самоосигуряват. Същото се отнася и за сезонните работници, ако след приключване на дейноста за която са наети не започнат друга работа или не отговарят на условията за регистриране в Бюрата по труда. Месечната здравна вноска за самоосигуряващите се е не по-малко 16,80 лева. Издължава се до 10-то число на следващия месец.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.