Готвят антифашистки събор в Красава

Сряда, 07 Септември 2011 15:05

Сърп и чук
ЗА ДВАНАЙСТИ ПОРЕДЕН ПЪТ В БРЕЗНИШКОТО СЕЛО КРАСАВА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ АНТИФАШИСТКИ СЪБОР. НЕГОВОТО НАЧАЛО Е ПОСТАВЕНО ПРЕЗ ДВЕ ХИЛЯДНАТА ГОДИНА.

Общинските структури на БСП и Българският антифашистки съюз в Брезник са главни организатори на предстоящия събор в село Красава. Проявата се насрочва винаги в най-близкия до девети септември почивен ден, а е в Красава защото от този район са най-много загиналите по време на съпротивата бойци от брезнишкия партизански отряд. В първия и втория събор в село Красава е участвал настоящият държавен глава Георги Първанов, тогава в качеството му на лидер на БСП. На срещата на антифашистите са се отзовавали Сергей Станишев и други видни представители на столетницата БСП. Тази събота са поканени кандидат-президентът на социалистите Ивайло Калфин, депутатът в 41-вото народно събрание Ангел Найденов и представители на областното ръководство на БСП както и съмишленици от други общини. В Красава ще бъде и единственият жив партизанин от отряда, Кръстьо Ярославски. Председателят на общинската организация на БСП Иван Ставрев каза, че по време на тържеството ще бъдат съобщени имената на кандидатите за кметове и общински съветници от БСП за местните структури на властта в общината. Ще бъдат поднесени цветя на паметника на загиналите партизани и ятаци, който е в центъра на селото и ще бъдат произнесени речи.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.