Добро представяне за перничани на състезание по картинг

Понеделник, 18 Април 2011 13:45

Пернишките състезатели от клуб по картинг спорт „Хидролифт рейсинг тийм“ взеха учаситие на открито първенство в категориите KZ2 и MINI BG.

Марио Диналов, Васко Узунов и Меги Райчева бяха представителите от пернишкия картинг клуб „Хидролифт рейсинг тийм“, които мериха сили в открития шампионат в град Хасково. Марио Диналов успя да се класира на шесто място в категорията KZ2. Това бе и неговият първи опит в по – мощните картове. Васко Узунов не успя да завърши, тъй като картът му се е развалил. Меги Райчева взе бронза в MINI BG. Сега състезателите започват усилена подготовка за кръг от европейското първенството в Букурещ, Румъния, което ще се състои в началото на месец май. Сигурна заявка за участие има Христо Василев в KZ2. Междувременно стана ясно, че Академията за млади пилоти ще бъде представена по много атрактивен начин в столична дискотека. Картовете са били транспортирани там за презентацията. Както стана ясно, повече от 35 деца са изявили желание да бъдат част от първия етап на инициативата на пернишкия клуб и ръководството на пистата в брезнишкото село Конска.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.