И посещаващи дневния център за възрастни хора с увреждания се включиха в седмицата на спорта

Четвъртък, 12 Май 2011 13:41

Перник
В седмицата на спорта организирана от община Перник се включиха и младежите от „Дневния център за възрастни хора с увреждания в града ни“.

Младежите от „Дневния център за възрастни хора с увреждания“ за трета поредна година се включват в инициативата на община Перник посветена на деня на Българския спорт. Медалисти от спортен клуб по тенис на маса „Изток“ гостуваха на дома и играха, заедно с младежите в неравностойно положение. Добър играч и партньор по тенис на маса бе и Гери, която показа отлични умения с хилка. Спорта за младежите от дневния център е много важен и те с удоволствие откликват на нови предизвикателства. В дневния център за вързрастни хора с увреждания се играе тенис на маса от пет години, скоро ще бъде завършена по- голямата зала където младежите да тренират. Те също така активно посещават тренировки по таекуон- до и плуване. Скоро се очаква и да бъде направено игрище за тенис на корт, където инструктор ще им преподава уроци.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.