Състезатели на клуба по бойни спортове ще вземат участие в отговорно състезание

Петък, 13 Май 2011 13:59

К

Бойни изкуства
лубът по бойни спортове Перник ще вземе участие в националното състезание в Стара Загора за купата „Бага Тур“. Състезанието ще състои на 14 и 15 май.

6 пернишки таекуон-дисти ще представят града ни на турнир в Стара Загора през почивните дни. Спортистите са от клуб по бойни спортове – Перник с ръководител Калин Мирчев. Само един е представителят, който ще играе при децата, останалите ще се състезават при юношите младша и старша възраст. Едно ще бъде момичето от пернишкия отбор. Всички ще мерят сили във форма и спаринг. Възпитаниците на Мирчев ще се борят за медали. Много важно за тя е и да натрупат опит. Най- големи са очакванията за добро представяне на Мартин Костурков, който невъднъж се е доказвал, въпреки крехката си възраст. Състезанието в Стара Загора има дълбоки традиции, преди десет години обаче е било прекъснато. От тази година обаче градът на липите отново става повод да се съберат отбори от цялата страна. На 28 май в столицата ще се проведе турнир само за деца, тогава от пернишкия клуб ще участват всички малки таекуондисти. Тяхната основна цел ще бъде обиграване. В бъдеще обаче вероятно и те ще носят медали за града ни.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.