Треньори търсят и подготвят талантливи млади футболисти

Понеделник, 23 Май 2011 13:20

Стадион Миньор
Правят се реформи в направлението „Детско – юношески футбол“. Идеята е младите футболисти да бъдат наблюдавани пряко от специалисти и да бъде спрян телефонния скaутинг, това е по проект предствен от Пламен Михов към Българския футболен съюз.

Близо месец са в сила направените реформи в направелието "Детско-юношески футбол" към Българския футболен съюз. Бяха създадени 8 регионални център, където бе назначен по един треньор с договор с БФС, който да има богат опит в работата си с деца и юноши. Задачата на този треньор е да следи всички таланти от своя регион на възраст 13, 14, 15 и 16 години, които не играят в Елитните юношески групи. Пернишките футболисти се наблюдават от Александър Йорданов. Системата е немска, вече работи и тук. От „Миньор“ бяха набелязани две момчета Християн Йорданов и Георги Милчов, а от клуб „Кракра“ Борислав Стефанов и Димитър Димитров. Веднъж седмично всеки треньор ще събира децата, които е набелязал на съвместна тренировка. БФС осигурява терени за тези занятия, както и плаща пътните на децата, екипировката и средства за възстановяване. Мачовете между отборите от съседнитецентрове стартират на 31-и май експериментално, а от юли месец ще се провеждат редовно. Планира се в средата на октомври да бъдат оформени сборни отбори на четирите зони, които да се срещнат в турнир. Националните селекционери във всяка възраст пък ще наблюдават всички мачове между сборните регионални състави, за да се запознаят с качествата на тези момчета. Така в рамките на един месец всеки национален треньор ще наблюдава около 16 състезатели. "Аз съм твърд противник на телефонния скаутинг. Искам всяко момче да се докаже на терена и там да бъде забелязан за националния отбор. Българският футболен съюз финансира изцяло проекта и трудно може да направи нещо повече за развитието на детско-юношеския футбол. Всичко ще зависи от клубовете и техния модел на работа, това е становището на Българския футболен съюз.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.