Двама перничани на състезание по таекуон - до

Понеделник, 30 Май 2011 13:17

таекуондо
Двама състезатели от „Клуб по бойни спортове“ – Перник взеха участие в Държавното първенство по таекуон – до в София. Мартин Костурков и Мартин Божилов представиха града ни в състезанието по таекуон – до ITF.

14 клуба и повече от 150 състезатели взеха участие в държавното първенство по таекуон-до ITF в столицата. Турнирът бе за състезатели от възрастовата група 12 до 14 години. Нашият град бе представен от „Клуб по бойни спортове – Перник“ с ръководител Калин Мирчев. Въпреки голямото желание на Мирчев в надпреварата да участват голям брой от неговите възпитаници, до София стигнаха едва двама от тях – Мартин Костурков и Мартин Божилов. Причината съставът да бъде толкова малоброен е, че държавното първенство е съвпаднало с мероприятията по приключване на учебната година и екскурзиите за зелено училище. От пернишката група с бронзов медал си тръгна Мартин Костурков в дисциплината – форма. На състезателите от „Клуб по бойни спортове – Перник“ им предстоят изпити за колан в средата на юни месец. Тогава в града ни по този повод ще гостуват представители от федерацията, които ще наблюдават вътрешната проверка. Калин Мирчев ще съдийства на световното първенство в Южна Корея през месец септември. /ТВ "Кракра"/

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар
ВОДЕЩИ НОВИНИ

  • xxx720ПолицияПернишки полицаи задържаха двама криминално проявени за кражба. На 08 януари тази година, в полицията е подаден сигнал за извършена кражба на инструменти и електрически машини от работилница в пернишкия кв. „Калкас”. Органите на реда предприели разследване и след проведени множество процесуално-следствени действия установили извършителите на деянието – 20-годишният М.М., в съучастие с 16-годишен младеж. Двамата са криминално проявени, познати предимно с кражби на домашно имущество. Задържани са за 24 ч. и работата по документиране на случая продължава.

  • ПолицияКюстендилец е задържан при специализирана полицейска операция. Акцията е проведена от служители на Районно управление „Полиция” – Радомир.

  • ПолицияРадомирски полицаи задържаха криминално проявен за подкуп. 15-минути след полунощ, на ул. „Райко Даскалов” в гр. Радомир бил забелязан лек автомобил „Рено Клио”, движещ се без включени светлини.

  • ПожарнаКъща е горяла вчера в земенското с. Мурено. Няма пострадали хора. Пламъците лумнали около 22,00 ч., в имота на 47-годишният Н.Р. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 60 кв. м. покривна конструкция и покъщнина. Два екипа на пожарната служба в Земен потушили пламъците. Спасени са съседни стопански и помощни сгради.

  • ПолицияРадомирски полицаи установиха не регламентиран превозвач на пътници. Акцията е проведена вчера, от служители на местното полицейско управление и колегите им от ДАИ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Волво”, управляван от столичанина Д.В./43 г./. Криминално проявеният мъж превозвал четирима човека по линията Радомир – Перник на цената на билета. Съставен му е акт по Закона за автомобилния превоз и колата е оставена на наказателен паркинг за срок от 6 месеца. Глобата за подобно нарушение е от 500 до 2000 лева.